Hallitse luottoriskit reaaliaikaisen perintätiedon avulla

Vieraskynäblogi Profinder

Nopeasti muuttuva maailma vaatii yhä ajantasaisempaa tietoa liiketoiminnan ohjaamiseksi. Erityisesti taloudellisesti haastavina aikoina yritysten maksukyvyssä tapahtuu nopeita muutoksia. Moni yritys on taloudellisissa vaikeuksissa ja vaikutukset näkyvät myös yritysten maksukäyttäytymisessä. Maksuviiveet eli perintäsaatavat ovat markkinoiden reaaliaikaisinta tietoa yritysten maksukäyttäytymisestä ja niiden ilmaantuminen on yleensä ensimmäinen merkki maksuvaikeuksista. Miten perintätieto auttaa luottotappioiden hallinnassa?

Markkinaympäristön muutokset ovat yhä nopeampia ja vaikeammin ennakoitavia. Yritysten heikentyneet talousnäkymät nostavat luottokaupan riskejä ja perinteisesti käytössä olleet tilinpäätös- ja maksuhäiriötiedot eivät riitä arvioimaan yritysten todellista maksukykyä. Suomalaisyrityksistä yli kuusi kymmenestä (62 %) uskoo maksuviiveiden kasvavan seuraavan 12 kuukauden aikana, kun asiakkaat kamppailevat haastavassa taloudellisessa ympäristössä (EPR 2023).

Ennakoiva perintätieto kertoo maksuvaikeuksista

Asiakkaat vaativat pidempiä maksuehtoja ja laskujen maksaminen viivästyy. Siksi on entistä tärkeämpää säilyttää näkyvyys asiakkaiden maksukäyttäytymiseen ajantasaisen tiedon avulla. Intrumin tarjoama perintätieto on reaaliaikaisinta tietoa yritysten maksukyvystä, joten saat ennen muita tiedon asiakkaidesi tai toimittajiesi maksuvaikeuksista ja voit reagoida ensimmäisten velkojien joukossa. Perintädata ennustaa erittäin hyvin vakavia maksuvaikeuksia, sillä se näkyy jo noin 30–50 päivää ennen julkista maksuhäiriömerkintää. Maksuhäiriöt poistuvat uuden luottotietolain mukaan kuukauden kuluttua maksusta, mutta perintätiedot eivät poistu maksamalla.

Luottoriskit kuriin perintädatan avulla

Luottotappioiden riski vähenee, kun tunnet asiakkaasi. Voit hyödyntää markkinoiden reaaliaikaisinta perintätietoa uusien asiakkaiden, nykyisten asiakkaiden ja koko asiakaskannan maksukyvyn arvioinnissa. Säästät myös luotonhallinnan kokonaiskustannuksissa, kun laajojen luottoanalyysien tarve ja luottoriskien analysointiin käytetty aika vähenee.

Intrumin perintätieto kattaa yli 95 prosenttia Suomen yrityksistä. Perintätietoa hyödyntämällä voit kohdentaa myynnin maksukykyisiin asiakkaisiin, minimoida luottotappiot ja varmistaa riittävän käyttöpääoman liiketoiminnan harjoittamiseen sekä hyvien että haastavien talousnäkymien aikana.

Juha Pihlajamäki
Kehitysjohtaja, myynti ja kumppanuudet
Intrum Oy
juha.pihlajamaki@intrum.com

Luotonhallinnan asiantuntija Intrum on Profinderin luotettava kumppani. Saat kauttamme Intrumin lisäarvopalvelut helposti ja vaivattomasti.

Kysy lisää:
050 553 5385
myynti@profinder.fi