20.05.2021

Myyntityö oikeassa joukkueessa tuo sekä tuloksia että tienestejä

Robert Jakobson palasi Profinderin myynnin vetäjäksi oltuaan pari vuotta pois. Syynä olivat hyvät henkilökemiat ja Profinderin johdon vahva tuki myyntityöhön. Robert paljastaa samalla myös omat vinkkinsä työnhakuun.

Kuin yö ja päivä. Näin Robert Jakobson kuvaa eroa, kun hän palasi Profinderille kesällä 2020. Kun Jakobson lähti Leadventurelta ruotsalaisen yrityksen leipiin vuonna 2018, meno taakse jäävässä työpaikassa oli tyypillistä startupille: hauskaa oli, mutta tekemisen fokus saattoi joskus olla vähän epäselvä.

– Nyt meillä on selkeä brändin ja sitä tukevan tarinan tuki taustalla. Olemme paljon aiempaa kilpailukykyisempiä ja meillä on paljon osaavaa jengiä, Robert kertoo.

Robert vetää Profinderilla omaa myyntitiimiä. Myyntityö pitää sisällään asioita laidasta laitaan. Siitä kertoo tyypillinen työviikko:: normaalit tiimipalaverit, iso tarjous yhdessä tuotantotiimin kanssa, one-to-one-hetkiä myyjien kanssa, uuden palvelun rakentamista ja rekrytointiin liittyviä haastatteluja.

– Oma myyntityö tulee tehtyä muiden projektien välissä. Aika paljon jeesaan muita ja luovin eri projekteissa. Mutta vauhti ja vaaralliset tilanteet sytyttävät. Eipähän tarvitse miettiä, mitä seuraavaksi tekisi, Robert nauraa.

Myyntityö kukoistaa oikeassa ilmapiirissä

Jakobson viihtyi edellisessä työpaikassaan hyvin. Profinderin tapa kannustaa ja motivoida sopii kuitenkin hänelle vielä paremmin.

-Täällä johto tietää, miten jokaista motivoidaan yksilöinä. Olemme vahva myyntiorganisaatio, joten palkitsemismalli on todella hyvä. Vaadimme tuloksia, mutta myyjä pääsee myös hyville tienesteille, jos tuloksiin päästään. Myyntityö on täällä arvostettua eikä palkkiomalleissa ole leikkureita.

Profinderin suurin vetovoima työnantajana on Robert Jakobsonin mielestä kuitenkin äärimmäisen hyvä ilmapiiri ja toimivat henkilökemiat.

– Meitä on täällä moneen junaan, mutta kaikki toimivat keskenään hyvin. Jokaisesta huokuu fiilis, että täällä halutaan olla töissä. Se kertoo mielestäni siitä, että olemme nivoutuneet hyvin yhteen ja kannustamme toinen toisiamme. Haluamme viettää toistemme kanssa aikaa myös töiden ulkopuolella.

Kun mielessä on uusi rekrytointi, myyjän asenne on tärkein ominaisuus.

– Jos ihminen ei istu joukkoomme, on ihan sama, onko hänellä maisterin paperit. Jos toisella on heikommat laput, mutta näemme hänessä potentiaalia kasvaa ja auttaa tiimiämme kehittymään, hän on sopivampi rekrytointi meille.

Profinderin liikevaihto on kasvanut vuodesta toiseen ja yritys sai vuonna 2021 Kauppalehden kasvaja-sertifikaatin. Kasvun suurimmat moottorit ovat olleet dynaaminen 30 hengen työyhteisö, ihmisten kova motivaatio ja kaiken tekemisen asiakaslähtöisyys.

– Jossain kohtaa mietimme varmasti laajenemista rajojemme ulkopuolelle. Itselleni toivon vastuuta ja mielekästä myyntityötä jatkossakin. Sitä on varmasti luvassa, Robert pohtii.

Profinder etsii jatkuvasti hyviä myyntityön osaajia joukkoonsa. Löydät tiedon yrityksen avoimista työpaikoista verkkosivuiltamme. Voit aina myös lähettää avoimen työhakemuksen.