18.08.2020

Myyntiapu

Ratkaisua etsivän myyjän sinnikkyys palkittiin. Asenne ja demo vakuuttivat Myyntiavun liiketoimintajohtajan vaihtamaan palveluntarjoajaa lennosta.

Ulkoistettua asiakaspalvelua ja myyntiä asiakkailleen tarjoavan Myyntiavun toinen omistaja ja liiketoimintajohtaja Jarno Paananen sai useampia yhteydenottoja Profinderin myyjältä Seppo Hälikältä. Paananen ei ollut aluksi ostamassa mitään, mutta Hälikkä ei luovuttanut.

Lopulta myyjän sitkeys palkittiin ja Paananen ymmärsi mitä lisäarvoa Profinder voi heidän toiminnalleen tarjota.

Ei mennyt aikaakaan, kun Myyntiapu osti Profinderilta B2B -kohderyhmäpalveluita. Tämän jälkeen yhteistyö on kasvanut strategiseksi kumppanuudeksi.

Paananen vakuuttui varsinkin Profinderin asiakasymmärryksestä ja tahdosta kehittää asiakkaan liiketoimintaa.

– Olemme aiemmin pohtineet itse tarpeemme, eikä kumppanimme ole ottanut niihin kantaa. Nyt meillä on Sepon kanssa jatkuvaa sparrailua. Meillä on tunne, että Profinder on aidosti mukana kehittämässä yrityksemme liiketoimintaa.

Seppo Hälikkä korostaa, että Profinder haluaa nimenomaan helpottaa asiakkaiden arkea. Työkalut ovat silloin hyviä, jos niitä käytetään ja ne avaavat myös uusia mahdollisuuksia.

– On ikävää, jos myymme työkalua, mutta asiakas ei sitä syystä tai toisesta pysty hyödyntämään. Haluamme, että asiakkaamme saavat kaiken hyödyn irti palveluistamme. Sparraamme asiakkaitamme aina, kun he apua tarvitsevat. Tämän lisäksi jokainen asiakas koulutetaan Profinderin yhteyshenkilön toimesta. Olemme huomanneet tämän nostavan palveluiden käyttöastetta huomattavasti. 

Yhdessä kehittäminen on tuonut molemmille uusia asiakkaita

Myyntiavun ja Profinderin yhteinen kehittäminen on tuonut molemmille uusia asiakkaita.

Paananen kertoo esimerkin eräästä lastensuojelun tukiperhepalveluja tarjoavasta yrityksestä, jolla oli haasteita saada tukiperheitä mukaan toimintaansa. Yritys oli laittanut jo satoja tuhansia euroja rahaa erilaiseen markkinointiin.

– Selvitimme yhdessä Profinderin kanssa eri mahdollisuuksia ja kokeilimme telemarkkinointia. Se kuulosti herkällä alalla vaikealta. Löysimme kuitenkin oikeat kohderyhmät ja tavat lähestyä. Nyt yrityksellä on palvelukalenteri täynnä.

Paananen mieltää Profinderin strategiseksi kumppaniksi. Yritykset pohtivat yhdessä asiakkaiden kohderyhmiä ja miettivät myös uusia datan hyödyntämisen vaihtoehtoja.

Hänen mielestä Profinderin suurin vahvuus on palvelun taso.

– Heidän työkalunsa ovat erinomaisia ja monipuolisia. Kaikesta näkee, että tämä on heidän ydinbisnestään. Se on etu verrattuna moniin muihin kilpailijoihin, jotka tarjoavat kohderyhmäpalveluita lisätuotteinaan.

Profinderin palvelukonsepti on rakennettu niin, että asiakas on aina keskiössä.

– Me etsimme asiakkaan ongelmia ja kehitämme niihin ratkaisut. Haluamme tuoda heille uusia keinoja kehittää liiketoimintaa, Seppo Hälikkä sanoo.

Profinderin antama hyöty Myyntiavun liiketoimintaan on selvä. Jarno Paanasen mukaan kumppanuus on tuonut Myyntiavun toimintaan tehokkuutta, kustannussäästöjä ja helpotusta.

Suurin hyöty on kuitenkin palvelujen monipuolistuminen. Yritykset ovat yhdessä enemmän kuin osiensa summa.

– Olemme saaneet luotua asiakkaillemme uusia konsepteja ja saaneet ne toimimaan. Profinderin kanssa ei pelota lähteä kokeilemaan uutta ja erilaista, Jarno Paananen päättää.