30.10.2020

Kantar haluaa oikean ihmisen oikeaan tutkimukseen: ”Kohderyhmät ovat jo niin tarkkoja, että ne täyttävät tieteelliset kriteerit”

Profinderin kuluttajatyökalut auttavat Kantaria pureutumaan entistä syvemmälle oikeisiin kohderyhmiin.

Suomen johtava markkinatutkimusyritys Kantar etsi muutama vuosi sitten itselleen uutta kumppania datankeruuseen ja kohderyhmien löytämiseen.

Aiempi kumppani tarjosi hyvät perustuotteet. Kantar kaipasi kuitenkin enemmän. Profinderin räätälöity tarjous osui juuri Kantarin tarpeisiin.

Profinder auttaa Kantaria löytämään juuri ne kohderyhmät, mitä kulloiseenkin tutkimukseen tarvitaan.

Parhaimmillaan Profinderin työkaluilla on pystytty rajaamaan kohderyhmä suuresta oletusjoukosta muutamiin kymmeniin ihmisiin. Tulokset ovat olleet erittäin hyviä.

– Löydetyt kohderyhmät ovat olleet niin tarkkoja, että ne mahdollistavat käytännössä jo tieteelliset kriteerit täyttävät markkinointitutkimukset, Kantarin ICT Director Joni Vallenius kiittää.

Kontaktien laatu korvaa määrän

Profinderin tarjoamat työkalut ovat vähentäneet hukkakontaktien määrää Kantarin markkinointitutkimuksissa oleellisesti.

– Sen ansiosta pystymme tarjoamaan markkinatutkimuksia omille asiakkaillemme aiempaa kustannustehokkaammin, Joni Vallenius sanoo.

Soittolistojen määrä ei ole Profinderin kehitysjohtaja Olli Suvannon mielestä enää nykypäivänä tärkein ominaisuus, mitä kuluttajapuolella tarvitaan. Nyt kannattaa satsata ennen kaikkea laatuun.

– Kaikkein tärkeintä on se, että asiakas saa kohderyhmään sopivat soittolistat nopeasti ja tehokkaasti.

Hyvin tarkat kohdennukset perustuvat ihanneasiakkaan profiiliin, joka rakennetaan yhdessä asiakkaan kanssa. Kohdennukset tehdään sen mukaan, jonka jälkeen asiakas voi tehdä hakuja itsenäisesti ja ketterästi.

– Haluttu kohderyhmä voi olla esimerkiksi 45-54 -vuotiaat naiset Lappeenrannasta, jotka omistavat iPhonen.

Asiakas saa Profinderin itsepalvelutyökalut käyttöönsä tarvittaessa vaikka heti.

– Se tuo asiakkaalle jopa päivien ajansäästöt.

Työ helpottuu, kun pohjadata on kunnossa

Profinderin tarjoamat palvelut ovat helpottaneet Kantarin arkea merkittävästi. Tutkimuksen tekijät pystyvät keskittymään omaan osaamiseensa aiempaa paremmin, kun kohderyhmät ja data ovat kunnossa.

– Ilman Profinderin palveluja joutuisimme tekemään kohderyhmärajausta itse. Se lisäisi kustannuksia ja oikeiden kohderyhmien poiminta olisi paljon vaikeampaa, Joni Vallenius sanoo.

Kantarin ja Profinderin yhteistyö on ollut Joni Valleniuksen mielestä erittäin toimivaa. Palveluja on räätälöity ja ammattimaista apua saa joustavasti.

– Meillä on jatkuvaa kehittämistä puolin ja toisin. Parannamme jo olemassa olevia ratkaisuja ja mietimme koko ajan uusia prosesseja.